Bank

Beáll a pofonfa alá a Commerzbank

Portfolio
Az egyre mostohább politikai környezetből fakadó várható költségnövekedés ellenére nem tervezi, hogy eladja mBank nevű lengyel leánybankját a Commerzbank - írja a Polityka című hetilap.
A Reuters által idézett cikk szerint maga Martin Blessing, a német bankcsoport vezérigazgatója beszélt erről. "Semmiképp" - válaszolta, amikor arról kérdezték, nem lenne-e a jobb, ha a bankcsoport megválna a negyedik legnagyobbnak számító lengyel érdekeltségétől. Hozzátette: mindenképpen maradnak Lengyelországban, még ha nem is minden úgy áll, ahogy szeretnék. Pedig a devizahiteles tervek az európai jogot, a német-lengyel befektetői megállapodásokat és a lengyel alkotmányt is sértik a bank értelmezése szerint.

Két fontos esemény fenyegeti a bankokat Lengyelországban:
  • a devizahitelek konverziója, amelyben a lengyel parlament alsóházának javaslata szerint 90%-ban a bankok viselnék az árfolyamkockázatokat, a felsőház 50%-50%-os tehermegosztást javasol, a köztársasági elnök viszont az összes, folyósítás óta elkönyvelt árfolyamveszteséget a bankokra hárítaná. Utóbbi, most legesélyesebbnek tűnő verzió több mint 1600 milliárd forint veszteséget okozna a bankoknak. Hogy végül melyik verzió győz, azt valószínűleg most már csak az október végi választások fogják eldönteni,
  • a bankadó, amelynek bevezetését a magyaréhoz hasonló nagyságrendben a választások fő esélyese, a konzervatív PiS tervezi.


Beáll a pofonfa alá a Commerzbank
Ökológiai gazdálkodás: Magyarország az uniós lista végén kullog
Nemzeti konzultációt tart Emmanuel Macron
Kincses Gyula
Az új ukrán elnök keményen visszaszólt Putyinnak
Vida József megvette a TV2-t
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hazai és nemzetközi kitekintés.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Vida József megvette a TV2-t