Előfizetői tartalom

Elbukhat az Európai Bíróságon egy magyar devizahiteles ügy

Portfolio
A pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelv nem vonatkozik a devizahitelekre - véli az Európai Bíróság egyik főtanácsnoka, amely azt javasolja a bíróságnak, hogy vesse el a Ráckevei Járásbíróság devizahitelekkel kapcsolatos kérelmét - közölte az Európai Bíróság. A főtanácsnok véleménye nem kötelező érvényű, de nagy hatása van a bírósági döntéshozatalra, így valószínűvé teszi az elutasítást.

Az Európai Bíróság tájékoztatása szerint a Ráckevei Járásbíróság a devizahitelezés egy eddig nem vizsgált részletével foglalkozik, és lényegében azt kérdezi az Európai Bíróságtól, hogy a devizahitel nyújtása olyan tőkepiaci devizaműveletnek minősül-e, amelyre vonatkoznak a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelv befektető-védelmi rendelkezései. Ez utóbbiak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés