Előfizetői tartalom

CSOK: fontos változások jönnek az új rendeletben

MTI
Amennyiben a lakás ráköthető a szennyvízcsatornára, úgy ezt meg kell tenni ahhoz, hogy a lakás legalább komfortosnak minősüljön, ami többek között feltétele a családok otthonteremtési kedvezménye (csok) igénylésének - egyebek mellett így módosította a kormány a lakásfinanszírozási rendeletét, amely a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.

A jövő pénteken hatályba lépő módosítás kiegészül azzal is, hogy az önkormányzati lakás, valamint a szolgálati lakás bérlete nem zárja ki a csok - régi nevén a szocpol - igénybevételét. A rendelet eddig is a gyermekek számától tette függővé a minimális alapterületet, vagyis azt, hogy legalább mekkorának kell lennie a lakásnak ahhoz, hogy járjon utána a csok. Maga...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés