Előfizetői tartalom

Kész a terv: megszorongatják a világ legnagyobb bankjait

Portfolio
Megegyeztek a hatóságok a világ 30 legnagyobb, globális szinten jelentős bankjának új szabályozásáról, amellyel a "túl nagy ahhoz, hogy csődbe menjen" típusú kockázatokat kívánják mérsékelni. A teljes veszteségelnyelő kapacitás (TLAC) néven ismert sztenderdet a G20-ak égisze alatt működő Pénzügyi Stabilitási Testület (FSB) hozta tető alá - írja a Reuters.

A globális szabályozók célja lényegében kettős: elegendő tőkével rendelkezzenek a bankok a potenciális veszteségek elnyeléséhez, és elengedő kötvénnyel, hogy ne az adófizetők pénzéből kelljen, hanem befektetői szerepvállalással lehessen szükség esetén megmenteni őket. A teljes veszteségelnyelő kapacitás (TLAC) néven ismert sztenderd pontos részleteit egyelőre nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés