Bank

Varga is üzent a bankoknak

Portfolio
Megbeszélésre hívta össze a jövő hétre a magyarországi bankvezetőket Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: szeretné meghallgatni, ők hogyan látják a magyar gazdaság növekedési kilátásait és miként tudnának részt vállalni a fejlesztésekben.

Mit csináltok, bankok?

Varga Mihály a műsorban a NAV-ot érintő ügyekről is beszélt:A kiírt pályázatokon látszik, hogy sokszorosan van igény Magyarországon forrásokra, így a bankoknak ehhez a helyzethez kicsit aktívabban kell hozzáállniuk - üzent a szektornak a nemzetgazdasági miniszter.

"Éppen ezért összehívtam egy megbeszélést a bankvezetőkkel a következő hétre. Szeretnénk áttekinteni velük együtt a helyzetet, szeretnénk meghallgatni, ők hogyan látják a magyar gazdaság növekedési kilátásait" - jelezte.

A nemzetgazdasági miniszter szavai összecsengenek Lázár János csütörtöki kijelentésével. A Budapest Economic Forum 2015 című rendezvényünkön a tárcavezető úgy fogalmazott, hogy az EBRD-szándéknyilatkozat felülvizsgálatra szorul a tekintetben, hogy a felek miként teljesítették vállalásukat, a bankszektor megtette-e mindent a hitelezés fellendítése érdekében.

Csökkenteni az autóipari függőséget

Varga Mihály megerősítette: csökkentené a magyar gazdaság függőségét az autóipartól.

"A következő években arra kell törekednünk, hogy akár hazai forrásokból, akár uniós támogatásokból, hogy az ipart strukturáltabbá tegyük, diverzifikáljuk, tehát több olyan ágazatot kell erősítenünk, amely csökkentené az autóipari függőséget anélkül, hogy az autóipart bármilyen szankcióval sújtanánk. Például élelmiszeripar, gyógyszeripar, orvosi eszközök gyártása, amiben komoly szaktudással rendelkezünk, a vízbázis: a víz- és szennyvízkezelés, tehát fejlesztenünk kell olyan ágazatokat is, amelyek az években az autóipar mellett talán kisebb fényt kaptak" - fogalmazott.

A nemzetgazdasági miniszter hozzátette: a többi ágazatot segítő program már létezik, az uniós támogatások rendszerét úgy építették ki, hogy ezekre a területekre koncentráljanak.

Varga Mihály elmondta: a BKV finanszírozásáról folynak egyeztetések, elkészült a főváros a cég átalakításáról szóló javaslatait tartalmazó anyag. A nemzetgazdasági miniszter hozzátette: a finanszírozásból az állam teljes egészében nem vonulhat ki, de szükség van a finanszírozás stabilitását megteremtő partnerekre is.
cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
mkb fintechlab design summit