Előfizetői tartalom

Köpni-nyelni nem tudnak a bankbetétesek

Portfolio
Mintha bebetonozták volna a betéteket a bankoknál: lényegében stagnál a lakosság közvetlenül a bankoknál tartott megtakarítása. Más értelemben viszont a rendszerváltás óta nem látott mértékben fordultak el a bankbetétektől a magyarok: az egykori 41%-os csúcsról mára 19%-ra csökkent az arányuk a pénzügyi megtakarításokon belül. Ennek persze megvan az alapos oka: a betétek átlagkamata mára 1% alá csökkent, amire az állampapírok és részben a befektetési alapok alaposan rávernek. A betéti adatok mellett most az MNB legfrissebb, augusztusi lakossági hitelstatisztikából szemezgetünk, amelyek a lakossági hitelkihelyezések dinamikus növekedését mutatják.

Portfolio Öngondoskodás 2015 Öngondoskodás konferenciánkon sok szó fog esni erről - regisztráljon most! Információ és jelentkezés Tovább pörög a lakossági hitelezésBár a válság előtti csúcs alig több mint harmadánál járunk, szépen növekszik a lakáshitelek folyósítása Magyarországon. Augusztusban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés