Előfizetői tartalom

Megint szigorodik a bankok és a brókercégek szabályozása

Portfolio
Az egységes európai uniós szabályozási szint mielőbbi teljesítése érdekében az MNB tegnap megjelent rendeletében - közel két éves átmeneti időszak után - jövő januártól az uniós szabályok szerinti tőkekövetelmények alkalmazását írja elő a hitelintézetek és a befektetési vállalkozások számára. A hazai bankrendszer felkészült az EU által meghatározott követelmények teljesítésére - közölte az MNB.

A Magyar Nemzeti Bank az elmúlt években rendeleti úton biztosította, hogy a hitelintézetek és a befektetési vállalkozások fokozatosan tegyenek eleget az 575/2013/EU rendeletben (CRR) meghatározott szigorúbb uniós tőkekövetelményeknek. Az MNB a Magyar Közlönyben tegnap megjelent rendeletében 2016. január 1-jétől a tőkekövetelmények kalkulációjára vonatkozó szigorúbb számítási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés