Előfizetői tartalom

Amputáció és injekciókúra a svájci nagybanknál

Portfolio
A Deutsche Bank után a Credit Suisse is radikális átalakulást jelentett be ma reggel. A svájci nagybank a menedzsment átalakítása mellett 2018 végére nettó 2 milliárd frankos költségmegtakarítást, kétszeri, összesen 6 milliárd frankos tőkeemelést és univerzális banki érdekeltsége részleges tőzsdére vezetését jelentette be.

Minderre persze jó oka a van a svájci nagybanknak: 779 millió frankos adózott eredményről számolt be a harmadik negyedévre, szemben a Reuters elemzői konszenzusában szereplő 921 millió frankkal. A társaság befektetési banki üzletága 125 millió frankos adózás előtti veszteséget szenvedett el, ami jókora visszaesés az egy évvel korábbi 516 millió frankos profithoz képest....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés