Előfizetői tartalom

Fejvesztve menekülnek a bankok a nemzetközi piacról

Portfolio
Küszködnek az európai bankok a nemzetközi piacon: a Credit Suisse-nek 6 milliárd svájci franknyi friss tőkét kell bevonnia, az értékpapír kereskedelmi águkat pedig leépítenék. A Barclays begubózik a brit és amerikai piacokon, a Deutsche Bank kettéhasítja befektetési üzletágát. Nem kell szakértőnek lennünk ahhoz, hogy lássuk: Európa bankjai visszavonulót fújnak, viszont ezt is jól kell csinálni - írja a Financial Times.

Egészen áprilisig úgy tűnt, hogy Európa bankjai fel fogják tudni venni a versenyt olyan amerikai óriásokkal, mint a Goldman Sachs, vagy a JP Morgan Chase, most azonban az látszik, hogy az európai bankok az ellenkező irányba indultak el. Látva az új trendeket, érthető a döntés: a Wall Streetre nagyon nehéz bejutni, még a Goldmannak is gondjai akadnak a kötvénykereskedéssel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés