Előfizetői tartalom

Szigorítja Svájc a játékszabályokat

Portfolio
Svájc növelné két legnagyobb bankjának tőkekövetelményeit, amennyiben ezek a terjeszkedés mellett döntenek. Az előző héten a felügyeleti szervek nemzetközi szinten is felállítottak egy "aranyszabályt" arra vonatkozóan, hogy milyen mértékben kell egy adott pénzintézetnek magas értékű eszközökkel rendelkeznie egy krízis esetére, Svájc viszont ennél szigorúbban bánna saját pénzintézeteivel - írja a Financial Times.

A svájci felügyeleti szervek is beismerik, hogy a világ egyik legszigorúbb szabályrendszerét hozták létre, amely elsősorban az ország két legnagyobb bankjára, a UBS-re, és a Credit Suisse-re fog vonatkozni, mivel ezek veszélyeztethetik az egész világ pénzügyi rendszerét, ha működésük problémássá válik. A cégeknek növelniük kell majd a rendelkezésükre álló tőkét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés