Előfizetői tartalom

Hiába lobbiztak a leghatalmasabb bankok, mégis jöhet a feketeleves

Portfolio
Az európai nagybankok a jelek szerint hiába lobbiztak az ellen, hogy a szabályozóik még nagyobb hatalmat kapjanak felettük. Az Európai Parlament jobb-közép és bal-közép szárnyának képviselői ugyanis tegnap tető alá hoztak egy törvényjavaslatot, amelyet ha elfogadnak, akkor a felügyeletek egy bank feldarabolását is elrendelhetik, a saját számlás kereskedésnek pedig búcsút mondhatnak a legnagyobb pénzintézetek - írja a Financial Times.

Az Európai Parlamentben elkészült az a törvényjavaslat, amely ellen hónapok óta küzdöttek vállvetve Európa legnagyobb bankjai, már csak meg kell szavazniuk. Ha ez megtörténik, az új szabályok 30 nagybankra vonatkoznak majd: amelyeket rendszerszinten jelentős méretű bankként tartanak számon, vagy legalább 30 milliárd eurónyi eszközük van, vagy 70 milliárd eurónál magasabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés