Bank

A bankok nyakán maradtak a bedőlt hitelek

Portfolio
Mindössze 2%-kal csökkent az eurózóna bankjainak nemteljesítő-hitelállománya azóta, hogy tavaly ilyenkor befejezték a bankok stresssztesztjét, az EKB pedig átvette közvetlen felügyeletüket - derítette ki a Linklaters LLP jogi cég kutatása a Wall Street Journal szerint.
A tavalyi banki vizsgálatokhoz képest mindössze 2%-kal kevesebb, 826 milliárd eurónyi nem teljesítő hitel nyomja az eurózóna bankjainak mérlegét. Pedig a kutatást végző cég szerint ennél 400 milliárd euróval kevesebb nem teljesítő hitellel kerülnének az európai bankok egy szintre amerikai versenytársaikkal.

A rossz hitelek minél ütemesebb leírása hozzájárulna ahhoz, hogy a mögöttük lévő, lefoglalt tőkét végre új hitelezésre foglalhassák le a bankok. A portfóliótisztítás azonban drága, és kevés bank engedheti meg egyelőre magának, hogy rossz negyedévek sorozatával terhelje eredményét.

Továbbra is magas a nem teljesítő hitelek aránya (NPL-ráta) Olaszországban, Spanyolország és Franciaországban, sőt vannak olyan országok is, ahol még mindig nő ezek állománya, ilyen például Görögország. E bankokkal kapcsolatban épp ezen a hétvégén közölte az EKB, hogy 14,4 milliárd eurónyi friss tőkére van szükségük.
Ökológiai gazdálkodás: Magyarország az uniós lista végén kullog
Nemzeti konzultációt tart Emmanuel Macron
Kincses Gyula
Az új ukrán elnök keményen visszaszólt Putyinnak
Vida József megvette a TV2-t
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hazai és nemzetközi kitekintés.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Vida József megvette a TV2-t