Előfizetői tartalom

Kiesett a Templeton a legnagyobbak közül

Portfolio
A Tower Watson befektetési tanácsadó cég összeállította 2014 legnagyobb alapkezelőinek listáját a kezelt vagyon alapján. Magasan veri a mezőnyt a BlackRock, miközben az Allianz folytatja mélyrepülését, miután a Pimcóból 176 milliárd dollárt vontak ki a befektetők tavaly - írja a Financial Times. A Templeton Alapkezelőnek olyan rosszul sikerült a tavalyi éve, hogy benne sincs a legjobbak 20-as listájában, ráadásul az idei év sem néz ki sokkal jobban az alapkezelőnek.

A negyedik helyre csúszott le az Allianz a legnagyobb alapkezelők listáján, miután 2014-ben az alapkezelő által kezelt vagyon mértéke 200 milliárd dolláros csökkenéssel 2200 milliárd dollárra esett vissza. Az, hogy a passzív alapokat kezelő State Street is beelőzte az Allianzot, nagyrészt a Pimcónak tudható be, ahonnan csak tavaly 176 milliárd dollárt vontak ki a befektetők....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés