Előfizetői tartalom

Bedurrantak a lakáshitelek - Érkezik Matolcsyék bejelentése

Portfolio
Növekedés Támogató Program (NTP) néven új hitelprogrammal áll elő ma délután a Magyar Nemzeti Bank. Szükség is van rá, hogy ne hirtelen hagyja magára a jegybank a gyenge lábakon álló vállalati hitelpiacot a Növekedési Hitelprogram (NHP) év végi kivezetésével, a legfrissebb statisztikák szerint ugyanis továbbra is zsugorodik a vállalati hitelezés Magyarországon. A lakáshitelezés ezzel szemben dinamikusan nő, ráadásul ez elsősorban nem a volt devizahitelesek hitelkiváltásainak köszönhető. A kihelyezett jelzáloghitelek ötöde volt hitelkiváltási célú az eddigi legerősebb hónapban, így szeptember végéig a forintosított devizahitelek mindössze 0,9%-át váltották ki az ügyfelek.

Aktualitások 1.: hitelkiváltásokAz alábbi ábra a magyar banki hitelezés legdinamikusabban növekvő szegmensét, a lakáshitelek új kihelyezéseit mutatja. A válság előtti szint felét közelítő összeg, 43,1 milliárd forintnyi lakáshitel "talált gazdára" szeptemberben, így a szabad felhasználásúakkal együtt 49,6 milliárd forintnyi jelzáloghitelre köttetett szerződés, ami...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái