Előfizetői tartalom

Váratlan húzás Matolcsyéktól: itt a londoni elemzők ítélete

Portfolio
Nem csalódtak a londoni elemzők az MNB-ben: újabb kreatív hitelösztönző csomaggal állt elő tegnap a jegybank. Azt tűnik igazán vártatlannak, hogy büntetés helyett csak jutalmat osztogat az MNB. Van, aki az NHP kivezetése helyett inkább annak meghosszabbítását látja az intézkedésekben, abban viszont egységesek az elemzők, hogy a monetáris lazítás irányába ható bejelentés pénz- és tőkepiaci hatásai korlátozottak lesznek, a hitelezésre gyakorolt hatással kapcsolatban pedig szkeptikusak.

Az MNB tegnapi bejelentéseiről itt írtunk részletesebben:Kapcsolódó cikkünk2015.11.03Itt az MNB nagy dobása: ismét belenyúlnak a hitelezésbeA miértekről pedig itt:Kapcsolódó cikkünk2015.11.03Bedurrantak a lakáshitelek - Érkezik Matolcsyék bejelentésePeter Attard Montalto, a Nomura elemzője szerint:várható volt egy hasonló bejelentés az MNB-től, az az igazi meglepetés benne...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés