Előfizetői tartalom

Jobb, mint a hitel? - Hasít a lízingpiac

Portfolio
A magyar lízingpiac a harmadik negyedévben is bővülést ért el: az év első kilenc hónapjában a finanszírozott összeg 329 milliárd forintot tett ki, ez 6,5 százalékos növekedést jelent éves összevetésben. Az új szerződések száma hasonló mértékben, 6,2 százalékkal 55,8 ezerre nőtt - derült ki a Magyar Lízingszövetség harmadik negyedéves adataiból, amit a szervezet éves szakmai rendezvényén, a Lízing Szakmai Napokon hoztak nyilvánosságra.

Az év első kilenc hónapjában naponta átlagosan 1,22 milliárd forintot helyeztek ki a lízingvállalatok, szemben az egy évvel korábbi 1,14 milliárd forinttal. Az első kilenc hónapban a tagvállalatok összesen 55,8 ezer új szerződést kötöttek, ez pedig 6,2 százalékos emelkedést jelent a bázisidőszakhoz viszonyítva. A bruttó eszközérték a harmadik negyedév végén 457,9 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés