Előfizetői tartalom

Csalódást okozott az Allianz

Portfolio
A várt 1,44 milliárd eurós nettó eredmény helyett 1,4 milliárd eurós eredményről számolt be az Allianz a harmadik negyedéves gyorsjelentésében. A 15%-os nettó eredménycsökkenést az alapkezelőből kiáramló pénzek és a biztosítási üzletág gyengébb teljesítményével magyarázza a német biztosító, bár az éves eredménycélt továbbra is megvalósíthatónak látják. Az Allinaz részvényei 0,22%-os pluszban tartózkodnak a nyitás előtti kereskedésben.

Az elemzők által várthoz képest alacsonyabb negyedéves nettó eredményről számolt be az Allianz. A bevételek 4,3%-kal, 27,5 milliárd euróra estek vissza. A piaci értéke alapján Európa legnagyobb biztosítójának számító Allianz a vártnál rosszabb eredményeket egyrészt az alapkezelőből kiáramló tőkével, másrészt pedig a biztosítási üzletág eredményeinek kisebb visszaesésével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés