Előfizetői tartalom

Nyugtalan az EBRD az Erste-vezér kormánynak küldött üzenete miatt

Portfolio
Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) továbbra is azon dolgozik, hogy 15 százalékos részesedést vásároljon az Erste Bank Hungary Zrt.-ben, s reméljük, hogy az összes fél tartja magát azon vállalásához, miszerint a tranzakciókat még az év vége előtt tető alá hozzuk - közölte a Világgazdasággal Axel Reiserer, az EBRD sajtófőnöke. Ugyanakkor a lap úgy tudja, a hivatalos válasz ellenére nyugtalanok Treichl minapi szavai miatt.

Kapcsolódó cikkünk2015.11.08Dől a megállapodás? Bécsből üzent a bankvezér a kormánynakAndreas Treichl pénteken beszélt arról, hogy ha megszegi Magyarország az Erstével és az EBRD-vel kötött februári megállapodását, akkor az Erste eláll attól, hogy eladja magyar leánybankjának 15%-os részesedését az államnak. Treichl szerint: egyrészt a magyar politikusok azt fontolgatják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés