Bank

Nyugtalan az EBRD az Erste-vezér kormánynak küldött üzenete miatt

Portfolio
Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) továbbra is azon dolgozik, hogy 15 százalékos részesedést vásároljon az Erste Bank Hungary Zrt.-ben, s reméljük, hogy az összes fél tartja magát azon vállalásához, miszerint a tranzakciókat még az év vége előtt tető alá hozzuk - közölte a Világgazdasággal Axel Reiserer, az EBRD sajtófőnöke. Ugyanakkor a lap úgy tudja, a hivatalos válasz ellenére nyugtalanok Treichl minapi szavai miatt.
Andreas Treichl pénteken beszélt arról, hogy ha megszegi Magyarország az Erstével és az EBRD-vel kötött februári megállapodását, akkor az Erste eláll attól, hogy eladja magyar leánybankjának 15%-os részesedését az államnak.

Treichl szerint:
egyrészt a magyar politikusok azt fontolgatják, hogy a megállapodásban szereplő bankadó-csökkentést ahhoz a feltételhez kötik, hogy a bankok növelik hitelezésüket (ahogy írtunk róla, az MNB erre még biztatja is a kormányt),

másrészt még mindig nem megoldott a Quaestor-kártalanítás (mint ismert, ennek terheit egy tavaszi, azóta az Alkotmánybírósághoz került törvény jórészt a bankokra hárítaná),

Az EBRD, mint a megállapodás betartását garantáló külső szereplő, és a magyar állam melletti másik vevő, a fenti nyilatkozata alapján bízik a tranzakció tető alá hozásában.

Ugyanakkor bár az Erste Group Világgazdaság által megkérdezett szóvivője szerint Treichl kijelentésében nincs semmi újdonság, a lap értesülése szerint a hivatalos válasz ellenére az EBRD nem tartja biztatónak, hogy Treichl a nyilvánosság előtt üzent a magyar kormánynak.
Koronavírus
Csalódást keltő számok a Rábától
Tesco
Európai Autópiac
Frankfurti tőzsde
forint200117
cimlap_arany0219
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
online hitel kölcsön