Előfizetői tartalom

Bemutatták az UniCredit nagy tervét, Magyarországot is érinti (2.)

Portfolio
Közzétette a piacon már hónapok óta várt üzleti tervét az UniCredit. Az olasz bankcsoport drasztikus megszorításokra és szervezetének radikális átalakítására szánta el magát a megtérülés javítása érdekében. A bankcsoport gyorsjelentése is jó hírrel szolgált a részvényeseknek, hiszen az 507 millió eurós harmadik negyedéves nettó eredmény meghaladja a 458 milliós elemzői konszenzust. A bejelentéseket a bank részvényárfolyama eddig 2% feletti emelkedéssel fogadta. A Bécs alól közvetlenül Milánó alá kerülő magyar leánybank három hónap alatt 10 milliárd forint feletti profitot ért el, megkeresésünkre pedig közölte: az elbocsátások Magyarországot nem érintik.

A harmadik negyedéves gyorsjelentés előtt nem sokkal érkező közlemény szerint az olasz bankcsoport 1,6 milliárd eurós költségcsökkentési programot indít, amelynek részeként2018-ig 800 fiók bezárását és 18 200 fős leépítést (az ukrán leánybank és a Pioneer folyamatban lévő eladásával együtt) jelentettek be, a leépítések helyi és globális banki központokat, valamint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés