Előfizetői tartalom

Az Erstéé után itt a Raiffeisen meglepetése (2.)

Portfolio
Az Erste Grouphoz hasonlóan a Raiffeisen Bank International is a vártnál jóval kisebb céltartalékával lepte meg az elemzőket. Ezzel a várt 44 millió eurós veszteség helyett 90 millió eurós nyereséget sikerült elérnie a harmadik negyedévben az osztrák bankcsoportnak. A gyorsjelentés fontosabb részletei: A bankcsoport hitelállománya egy év alatt 11%-kal, nettó kamatbevétele 14%-kal csökkent, Jó hír viszont, hogy a hitelezési céltartalékok közel harmadukra estek, Lengyelországban teljesen leírta 96 millió eurós goodwillját a bankcsoport, Horvátországban a frankhitelek kedvezményes átváltása miatt 75 millió eurós leírást hajtott végre, Az orosz leánybank egymaga most is nagyobb nyereséget ért el, mint a teljes csoport, A magyar leánybank tartja profitabilitását, ezúttal 5 milliárd forint feletti nyereséget produkált. A múlt heti gyorsjelentés után nagyot emelkedett az Erste árfolyama, pozitív árfolyamreakcióra számíthatunk a Raiffeisentől is.

A várakozásokkal való viszonyában kísértetiesen hasonlít a Raiffeisen gyorsjelentése az Erstééhez, hiszen a bevételek nagyjából megfeleltek a vártnak, a működési költségek kissé felülmúlták az előre jelzettet, a hitelezési céltartalékok azonban jóval kisebbek lettek annál, amire az elemzők számítottak. A Raiffeisennél is az alacsony hitelezési céltartalékoknak köszönhető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés