Előfizetői tartalom

Román meglepetés az OTP-nél

Mindenki az orosz és az ukrán OTP-t figyelte, mégis a román banknál jött a meglepetés: a bank a romániai frankhitelek átváltása miatt valószínűleg nagyobb veszteséget szenved el, emiatt már a harmadik negyedévben céltartalékot képeztek, az OTP emiatt veszteséges lett a harmadik negyedévben. Pozitívumok A vártnál magasabb lett a bank bevétele, működési eredménye és a korrigált adózott eredménye is A magyar és a bolgár OTP szállítja az eredmény nagy részét Tovább csökkent az anyabanki kitettség az ukrán OTP felé Erősödik az orosz direktbank, a Touch Bank aktivitása Negatívumok Veszteséges lett az OTP Magas céltartalékolás Romániában Nagy veszteség Ukrajnában Oroszországban is veszteséges a bank Nagyot ugrott a késedelmes hitelek aránya (nagyrészt technikai hatás miatt) Emelkedő céltartalékolás Ukrajnában a menedzsment a negyedik negyedévre is magas céltartalékolással számol, így az egész év masszívan veszteséges lesz. Ráadásul az ukrán faktoring cégnél is magas céltartalékolásra érdemes felkészülni.

Most Románia rondított bele a képbe. A román devizahiteles konverzióval senki sem számoltAz OTP a vártnál 1 százalékkal magasabb összes bevételt, a vártnál alacsonyabban alakuló működési költségek miatt 6 százalékkal magasabb működési eredményt, és 26 százalékkal magasabb korrekciós tételek nélküli adózott eredményt ért el. A negyedévet azonban a várt 11,3 helyett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés