Előfizetői tartalom

Félmilliárdos veszteség, aktívabb hitelezés az FHB-nál

Portfolio
Az egy évvel korábbi, egyszeri tételektől terhelt 7,2 milliárd forintról 0,5 milliárd forintra csökkent az FHB Jelzálogbank adózott vesztesége a harmadik negyedévben. A friss gyorsjelentés fontosabb részletei: a hitelállomány egy év alatt 15%-kal csökkent (de a negyedév során ez lelassult), a betétállomány viszont 10%-kal nőtt, mindezt a nettó kamatmarzs 2,7%-ról 1,5%-ra csökkenése kísérte, aminek következtében a nettó kamatbevételek 1,9 milliárd forinttal, vagyis 40%-kal estek, ezt részben kompenzálta a nettó díj- és jutalékbevételek 0,5 milliárdos, vagyis évi 37%-os emelkedése, tovább nőtt a hitelaktivitás: a új kihelyezések a lakossági üzletágban (6,8 milliárd forint) 38%-kal, a vállalatiban (13,8 milliárd forint) pedig 77%-kal haladták meg az egy évvel korábbit, a bankcsoportnál elhelyezett megtakarítások nagysága egy negyedév alatt 30 milliárd, az elmúlt 12 hónap alatt több mint 211 milliárd forinttal nőtt, a nem teljesítő hitelek aránya az egy évvel korábbi 20,5%-ról 16,5%-ra csökkent szeptember végére, a hitelezési veszteség ennek is köszönhetően az egy évvel korábbi 1,7 milliárd forintról 0,5 milliárd forintra olvadt.

A hétfői piaczárást követően közzétette gyorsjelentését az FHB Jelzálogbank, elemzői becslés ezúttal nem érkezett a negyedévről. Az adózott eredmény -0,5 milliárd forint volt a társaságnál, ami másfél éve a legkedvezőbb szám, és az egy évvel korábbi, devizahiteles elszámolással terhelt negyedév veszteségének a töredéke. A társult vállalkozások - amelyek közé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés