Előfizetői tartalom

Itt az Alkotmánybíróság bejelentése - Véget érhet a Quaestor-rémálom

Portfolio
A korábbi sajtóértesüléseknek megfelelően megsemmisítette a tavasszal elfogadott Quaestor-törvény egyes rendelkezéseit az Alkotmánybíróság. Magát a kárrendezést nem találta alaptörvény-ellenesnek, de szerinte a törvény diszkriminatív módon, túlságosan szűken határozta meg a kárrendezésre jogosultak körét, illetve alaptörvény-ellenesen szedték volna be a bankoktól, brókercégektől és alapkezelőktől a kártalanításhoz szükséges összegeket is. Új törvény jöhet, amivel a kormány erőteljes ösztönzést kapott arra, hogy az EBRD-megállapodást betartva, és Magyarország hitelminősítését is szem előtt tartva normalizálja viszonyát a bankszektorral.

Az Alkotmánybírósághoz több indítvány is érkezett, amely a Quaestor károsultak kárrendezéséről szóló törvény Alaptörvénnyel való összhangjának vizsgálatát kezdeményezte. Az indítványozók részben kárrendezésben nem részesülő magánszemélyek, részben olyan befektetési szolgáltatók voltak, amelyek a Befektető-védelmi Alap tagjai. Az Alkotmánybíróság az indítványoknak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái