Előfizetői tartalom

Londonban sem értik az EU új terveit

Árgyelán Ágnes, London
Hamarosan életbe kellene lépnie a bróker-és alapkezelői piacot is erősen szabályozni kívánó új irányelvnek, a MiFID II-nek, rengeteg olyan kérdés maradt azonban a csőben, amelyekre még a szabályozók sem tudnak egyértelmű válasszal szolgálni. A németek, a britek és a franciák már több ponton is nekimentek az új terveknek, ami akár egy éves csúszást is jelenthet az irányelv életbe lépésében. Az új szabályozási problémák mellett a Fidelity "Media Forum 2015" elnevezésű londoni konferenciáján a szakértők azt is elárulták, mit várnak a globális piaci teljesítménytől 2016-ban, és melyek lehetnek a legfontosabb piaci kockázatok a közeljövőben.

Mi várható a piacokon 2016-ban?Változó gazdasági növekedésekkel tűzdelt év lesz a 2016-os, bár recessziótól nem kell tartani. Az amerikai és a brit gazdasági növekedés lassulására, míg az európai és japán növekedés gyorsulására számítanak a Fidelity szakemberei. Miután a Fed várhatóan még idén kamatot emel, a fókusz az időzítés helyett a kamatemelés ütemére helyeződött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés