Előfizetői tartalom

Pezsgést hozhat az MNB új hitelprogramja

Portfolio
Tetszik a CIB-nek az MNB új hitelösztönző programja, egyes részletein azonban még lehet finomítani - mondta a Portfolio-nak a bank KKV és Lízing üzletágának vezetője. Példaként említi, hogy az MNB új hitelaggregátuma jelenlegi formájában hátrányba hozza azokat a bankokat, amelyek a múltban többet hiteleztek, és nagy a lejáró állományuk. A CIB kkv-üzletága mindenesetre idén és jövőre is 10%-os hitelbővülést tervez, és nem tart attól, hogy a jegybank lépései káros kockázati versenyt generálnak a hitelpiacon. A Növekedési Hitelprogram és a Piaci Hitelprogram mellett többek között a kkv-k generációváltásáról is beszélgettünk Szabados Richárddal.

A Növekedési Hitelprogram (NHP) átalakításáról és egy új, piaci hitelösztönzést támogató Piaci Hitelprogram (PHP) bevezetéséről döntött nemrég az MNB. Mi a véleménye banki nézőpontból a bejelentett intézkedésekről? Az MNB és a bankok kapcsolatát általában az határozza meg, milyen hatásuk van a jegybanki intézkedéseknek a bankok üzleti tevékenységére. Mivel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés