Előfizetői tartalom

Jó kis bank megy tőzsdére, még osztalékot is fizet

Portfolio
A várakozások szerint 4 milliárd euró bevételt szerez a holland állam az ABN Amro Bank 23%-ának privatizációjából. A válság kezdete óta legnagyobbnak számító európai banki tőzsdei kibocsátás pénteken fejeződhet be - írja a Financial Times. Az ABN Amro Bank megmozgatta a befektetők fantáziáját, ami nem véletlen: beindult a holland gazdaság, a bank pedig jobban teljesít a szektor átlagánál.

A bank részvényei iránt elegendő kereslet jelentkezett ahhoz, hogy részvényenként 18 euróért megválhasson tőlük a holland állam - nyilatkozta a lap egyik forrása. Az állam szerdán közölte a befektetőkkel, hogy a jegyzési sávot 16-20 euróról 17-19 euróra szűkíti. Csakhogy a 2008-as államosítás ennél drágább volt, így a holland állam ugyanúgy veszteséggel adja el...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés