Előfizetői tartalom

Ezzel húznak csak le igazán a bankok - De nem sokáig

Portfolio
A 20 legnagyobb pénzküldéssel foglalkozó brit nem banki cég már évente 40 milliárd fontnyi nemzetközi tranzakciót kezel, és ezzel 900 millió fontot spórolnak meg ügyfeleiknek ahhoz képest, mintha ugyanezt az összeget bankokon keresztül utalnák át - írja a Finextra. Jó ha tudjuk, Magyarországon is borsos ára van a nemzetközi átutalásoknak: papír alapon 6239, elektronikus benyújtás esetén 3573 forintba került átlagosan egy tranzakció 2015 első negyedévében.

Azt eddig is tudtuk, hogy a bankok pénzforgalmi szolgáltatásaikból érkező bevételeikből harapják ki a legnagyobb falatot a babérjaikra törő nem banki cégek (pl. Transferwise, World First), de hogy ez a falat mekkora, arról inkább csak feltételezések voltak eddig. A briteknél viszont most felmérték, pontosan mekkora is ez a falat, legalábbis a közepes méretű, 1000-10 000 font...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés