Bank

Szembemennek az olaszok az EU-val

Portfolio
Még év végig megkezdhetik az olaszok a rossz bank felállításához szükséges lépéseket a bankok nem teljesítő hiteleinek átvételére, annak ellenére, hogy az Európai Bizottság továbbra sem támogatja az ötletet. Az ügy mindenesetre sürgős, tekintve, hogy az IMF adatai szerint 330 milliárd eurónyi nem teljesítő hitelállomány van az olasz bankszektorban - írj a Financial Times.
Az olasz rossz bank felállítása körül már egy jó ideje folyik a vita az Európai Bizottság és Olaszország között. A probléma forrását az jelenti, hogy a rossz bank a banki portfóliók megtisztítását az állam által garantált kötvényekből finanszírozná, viszont az Európai Bizottság álláspontja szerint bármilyen állami jelenlét a rossz bankban állami támogatásnak minősül.

Az állami garanciának azért lenne jelentősége, hogy ezzel megnyugtassák a magánbefektetőket és csökkenjen a bankok által kért és a magánbefektetők által kínált ár közötti különbség a nem teljesítő hitelportfóliókra. Ettől függetlenül az olasz szakértők szerint törekedni kell arra, hogy az állam a lehető legkisebb szerepet kapja az ügyben, hogy az Európai Bizottság ne tudjon előhozakodni az állami támogatás kérdéskörével.

Még maguk az olasz bankok is szkeptikusak a rossz bank felállításának kérdésében, az egyik legnagyobb olasz bank vezére úgy fogalmazott, hogy csodálkozna, ha ez a kezdeményezés átmenne az EU szűrőjén.
berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
kozossegifinanszirozas