Előfizetői tartalom

Szembemennek az olaszok az EU-val

Portfolio
Még év végig megkezdhetik az olaszok a rossz bank felállításához szükséges lépéseket a bankok nem teljesítő hiteleinek átvételére, annak ellenére, hogy az Európai Bizottság továbbra sem támogatja az ötletet. Az ügy mindenesetre sürgős, tekintve, hogy az IMF adatai szerint 330 milliárd eurónyi nem teljesítő hitelállomány van az olasz bankszektorban - írj a Financial Times.

Az olasz rossz bank felállítása körül már egy jó ideje folyik a vita az Európai Bizottság és Olaszország között. A probléma forrását az jelenti, hogy a rossz bank a banki portfóliók megtisztítását az állam által garantált kötvényekből finanszírozná, viszont az Európai Bizottság álláspontja szerint bármilyen állami jelenlét a rossz bankban állami támogatásnak minősül....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés