Előfizetői tartalom

Kettészakadt az iszlám bankvilág

Portfolio
A világ iszlám bankjai a kockázatkezelést, a részvényfinanszírozást és az ügyfélbázisuk bővítését tartják a következő évek legfontosabb célkitűzéseinek. Egyesek optimisták, mások borúlátóak a kilátásaikkal kapcsolaban - derül ki a General Council for Islamic Banks and Financial Institutions (CIBAFI) felméréséből, amit a Reuters közölt.

A kutatásban 83 iszlám pénzintézet vezetője nyilatkozott; ez az első olyan átfogó felmérés, amely a folyamatosan növekvő iszlám bankszektor globális kilátásaival foglalkozik. Az iszlám bankok 2 000 milliárd dollárnyi eszközzel rendelkeznek világszerte. A kereskedelmi finanszírozás jelenti a pénzintézetek elsődleges bevételi forrását, de a kis-és középvállalati szektor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés