Előfizetői tartalom

Eljött az autóhitelesek ideje - Sokan meglepődnek a bank levelén

Portfolio
A jelzáloghitelek tavaszi forintosítása után legkésőbb december 1-jén, vagyis kedden forintosítják az összes lakossági devizaalapú autóhitelt és személyi kölcsönt is Magyarországon. Nemcsak a további árfolyamkockázatoktól szabadulnak meg ezzel az adósok: a közel 10%-os árfolyamkedvezmény révén a törlesztőrészletük is csökken decembertől. Igaz, nem mindenkié, ugyanis akinek nem annuitásos hitele volt eddig, annak kiszámíthatóbb, de egyúttal magasabb is lehet a havi terhe, vagy akár a futamideje. 10 pontban foglaljuk össze a tudnivalókat.

1. Mikor történik meg a forintosítás?A forintosításról szóló tértivevényes tájékoztató levelet december 15-éig adják postára a hitelezők, vagyis legkésőbb az ezt követő napokban hozhatja ki a postás. A konverzió hatálya a 2015. novemberi törlesztési napig, de legkésőbb 2015. december 1-jéig visszamenőleg áll be. Legkésőbb december 1-je tehát a forintosítás fordulónapja....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái