Előfizetői tartalom

Totális csőd lett a volt devizahitelesek hitelkiváltásaiból

Portfolio
Nagyjából október végéig élhettek a díjmentes hitelfelmondáson alapuló kiváltás lehetőségével a volt devizahitelesek. A hitelkiváltási hullám végeredménye lehangoló: az elszámoláson átesett jelzáloghitelek mindössze 1,5%-át váltották ki az MNB friss adatai alapján a bankok által várt 10-20% helyett. Az októberi hitelezési statisztikák emellett a vállalati hitelezés kisebbfajta élénkülését mutatják, miközben a lakáshitelek kihelyezésén már látszódik az ősz negatív hatása. Csodák csodájára a kamatok kissé nőttek, így a lekötött forintbetétek ismét 1% fölött kamatoznak.

Elmaradtak a hitelkiváltásokTalán a hitelkiváltási statisztikák a legérdekesebbek az MNB ma közzétett adataiból, ugyanis a díjmentes hitelfelmondással egybekötött hitelkiváltás lehetőségével az elszámolási tájékoztató levél közzétételét követő nagyjából fél évben volt lehetőségük a jelzáloghiteleseknek, márpedig ez október végén jellemzően lejárt. Az MNB...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái