Bank

Külföldi vevőt talált az MKB

Portfolio
Folyamatban lévő szanálása részeként megszabadult a Mammut Szolgáltató Zrt. felé fennálló követelésének jelzálogjogától az MKB Bank - értesült a Világgazdaság. Az MKB egy összesen 69 milliárd forintot hitelező konzorcium vezetője volt, saját követelése pontos összege nem ismert. A vevő a globális Lone Star magántőke-társaság.
Gőzerővel zajlik az MKB Bank rossz hitelektől való megtisztítása, amelynek egyes lépéseiről szóló piaci híreket ugyanakkor a hitelintézet nem kommentálja. A napilap értesülése szerint a bank a napokban szabadult meg a Mammut fővárosi bevásárlóközpont létesítéséhez nyújtott hitele fejében bejegyzett jelzálogjogtól.

2014 végén összesen 69 milliárd forintos követeléssel rendelkezett a cég felé az MKB által vezetett banki konzorcium, amelynek az OTP is tagja. Utóbbi bank annyit közölt, hogy továbbra is ott a könyveiben a Mammut-hitel, a Mammut Zrt. és az MKB ugyanakkor nem kommentálta az értesüléseket.

Az MKB először a Deutsche Bankkal közösen, 2000 májusában adott 12 milliárd forintnak megfelelő összegben 22 éves lejáratra hitelt a Mammutnak, 2012 végén már 65,5 milliárd forint volt a cég hitele, ami 2013 során rövid lejáratúból hosszú lejáratúvá vált. Az S. Nagy testvérekhez, Endréhez és Sándorhoz köthető ciprusi bejegyzésű Mantapro Investments Ltd. által tulajdonolt Mammut Szolgáltató Zrt. saját tőkéje 9,6 milliárd forint volt a tavalyi 3 milliárdos veszteség után.

Külföldi vevőt talált az MKB
Az MNB a múlt héten jelentette be, hogy megalakult a szanálási vagyonkezelő, amely a szanálás alatt álló intézmények - jelenleg az MKB - leválasztott eszközeit kezeli. A pénzügyi vállalkozásként működő, 200 millió forint jegyzett tőkével rendelkező MSZVK Zrt. a Szanálási Alap 100 százalékos tulajdonában áll, ugyanakkor a jogszabályi előírások alapján a tulajdonosi jogok gyakorlására a szanálási feladatkörében eljáró Magyar Nemzeti Bank (MNB) jogosult.
nemet autoipar autogyartas
cimlap_2050klimasemlegesseg
shutterstock_1420888847
nyugdíj191203gettystock
varga mihály MTI
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online előadás
Hazai és nemzetközi kitekintés.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
varga mihály MTI