Előfizetői tartalom

Megérkezett a londoni ítélet a magyar bankadócsökkentésről

Portfolio
Ebben a hónapban fogadhatja el a parlament a kormány javaslatát, amely a bankadó jövő évi csökkentését terjeszti elő. Az alacsonyabb adó nem valószínű, hogy beindítja a hitelezést, azonban a kormány jó szándékát jelzi - írja kommentjében a brit elemzőcég, a Teneo Intelligence. Az adócsökkentés szerintük nem fog komoly költségvetési hiányt eredményezni és segíthet abban is, hogy jövőre felminősítsék Magyarországot.

Az adócsökkentés része a kormány februári bankokkal kötött megállapodásának, a kormány megígérte, hogy a bankadót és ezek kulcsát egyaránt csökkenti. Ennek elsődleges feltétele a devizahiteles mentőcsomag elfogadása és az állami költségvetés viszonylagos jó állapota volt. A célok közt szerepelt a hitelezés beindítása is, ez ugyanis gyakorlatilag stagnált az elmúlt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés