Előfizetői tartalom

Suttyomban államosították az amerikai bankokat

Portfolio
Hatalmas hibát követtek el a bankok azzal, hogy a válság után a színfalak mögött a felügyeleti szerveket próbálták befolyásolni ahelyett, hogy a részvényeseikkel működtek volna együtt vagy lépéseikről a közvéleményt tájékoztatták volna. Ennek eredménye az lett, hogy lényegében államosították szinte az összes amerikai pénzintézetet és szinte minden területen a jegybank kényszerítő akarata érvényesül - nyilatkozta a CNBC-nek Richard Bove, neves amerikai bankelemző. Szavai sok tekintetben kísértetiesen emlékeztetnek a magyarországi jelenségekre.

Biztos befektetés - Stabil hozam Jön az utolsó Portfolio befektetői klub az évben, ne hagyja ki, regisztráljon most! Információ és jelentkezés A 2008-as banki összeomlás után az amerikai bankszektor (a JP Morgan kivételével) a színfalak mögött azon dolgozott, hogy a felügyeleti szervezeteket befolyásolják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés