Előfizetői tartalom

10 éve nem volt ilyen az OTP-nél

Az elmúlt években már hozzászoktunk, hogy a régiós bankokhoz képest az OTP diszkonton forog, csak az volt a kérdés, hogy mennyire "olcsó" a magyar bank a szektortársakhoz képest. Idén azonban nagyot fordult a világ, az OTP nagyot emelkedett, a lengyel bankok pedig nagyot estek, így mostanra az OTP árazása (P/BV) gyakorlatilag összeért a lengyel és a kelet-közép-európai bankok árazásával, előbbire közel 10, utóbbira több mint 9 éve nem volt példa.

Olcsóbbak lettek a bankokA régiós bankokat a válság előtt akár még jóval a könyv szerinti érték háromszorosa felett mérték, ez volt az az időszak, amikor az OTP Oroszországban közel 4-szeres, Ukrajnában pedig 4 feletti P/BV szorzón vett bankot, a válság azonban sok mindent átrajzolt, többek között a bankok árazását is. A válság előtti árazási szorzók most elérhetetlennek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés