Bank

Varga: betartja a kormány a banki megállapodást

Portfolio
Hivatalában fogadta Betsy Nelsont, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) kockázatkezelésért felelős alelnökét Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A találkozón a politikus aláhúzta: a kormány elkötelezett a bankkal kötött februári megállapodás mellett, a pénzintézetnek fontos szerepe lehet a gazdaság finanszírozásában.
A következő években kiemelten számítunk az EBRD szerepvállalására a gazdasági növekedés erősítésében - húzta alá a megbeszélésen Varga Mihály. Emlékeztetett: a bank és a kormány között februárban létrejött megállapodás új fejezetet nyitott a pénzügyi szektor életében.

A felek tárgyaltak a megállapodás végrehajtásáról. Varga Mihály aláhúzta, hogy a kormány továbbra is teljes mértékben elkötelezett a megállapodás betartása mellett. Az Országgyűlés már nyár elején elfogadta a bankadó csökkentéséről szóló törvényt, az Európai Bizottság jelzései alapján pedig a további módosításokat is benyújtotta a kormány. A kabinet a vitás kérdésekben folyamatosan egyeztet a pénzintézetek képviselőivel - emlékeztetett a miniszter.

Betsy Nelson és Varga Mihály tárgyalt az EBRD Magyarországra vonatkozó országstratégiájáról is. A dokumentum a következő 4 évre határozza meg a bank magyarországi aktivitásának irányát. A miniszter elmondta, Magyarország számít az EBRD-ra a gazdaságösztönzésben. A kormány szeretné elmélyíteni a kapcsolatait a pénzintézettel, hogy az eddiginél is több beruházást tudjanak finanszírozni.

Az EBRD 1991 óta van jelen Magyarországon, mintegy 2,7 milliárd eurónyi nettó üzleti volumenben helyeztek ki fejlesztési hiteleket. Az elmúlt tizennégy évben 169 projektet írtunk alá, ezek 91 százaléka magánszektorbeli beruházásokat finanszírozott.
Frankfurti tőzsde
Csúnya veszteségbe szaladt bele a CIG Pannónia
Mozit kaphat a Köki
Nincs meg a harmadik: nem is foglalkozott ma velünk a Moody’s
deutsche bank_getty
applearfolyam
trump, christmas
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
deutsche bank_getty