FONTOS Így alakul szerdától a benzin ára
 
Előfizetői tartalom

Megjelentek a részletek az FHB közgyűléséről

Portfolio
Közzétették az FHB Jelzálogbank december 28-ára meghirdetett rendkívüli közgyűlésének előterjesztéseit. Eszerint felhatalmazzák a menedzsmentet, hogy a korábban lehetővé tett 25% helyett 67,5%-kal, de - névértéken - legfeljebb 4,45 milliárd forinttal megemelhesse a társaság alaptőkéjét 2 éven belül. A közgyűlés általi felhatalmazás megnyitná annak a lehetőségét, hogy a szeptember végi saját tőkéhez viszonyítva egy maximális 67,5%-os tőkebevonással tőkeemelést hajtson végre a bank.

IndokokA felhatalmazást két fő tényező indokolja: a szigorodó tőkekövetelmények az MNB rendeletváltoztatásai nyomán, amelyek miatt 11,53%-ról 9,66%-ra csökken a bank CET1 tőkemegfelelése úgy, hogy a bankcsoport tevékenységében illetve működésében semmilyen kedvezőtlen irányú, vagy a kockázatokat érdemben növelő változás nem következett be, az üzleti növekedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés