Előfizetői tartalom

Mentik a bőrüket az olajban gazdag országok

Portfolio
Az olajáresés miatt meggyengülő gazdaságok kormányai 19 milliárd dollárnyi befektetett tőkét vontak ki az alapkezelőktől a harmadik negyedévben, ami az eddig mért leggyorsabb ütemű tőkekivonás. Elemzők szerint az összeg sokkal magasabbra is rúghat, csak a BlackRock egyedül 31 milliárd dolláros befektetéstől eshetett el - írja a Financial Times.

Az eVestment adatai szerint legalább 19 milliárd dollárt vontak ki az olajtermelő országok az alapkezelőknél tartott befektetéseikből a harmadik negyedévben, hogy ezzel is löketet adhassanak az olajáresés miatt meggyengült gazdaságaiknak. Egyesek szerint az eddig ismert adatoknál jóval nagyobb lehet az ez évi tőkekivonások mértéke, de vannak olyan alapkezelők, mint például...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés