Előfizetői tartalom

Elárulták a nagyok, mire számítanak az MNB részéről

MTI
Londoni pénzügyi elemzők egyöntetű várakozása szerint nem módosítja az 1,35 százalékos alapkamatot keddi - idei utolsó - kamatdöntő ülésén a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa. Több elemző ugyanakkor valószínűsíti, hogy az MNB csökkenti inflációs előrejelzését, és vannak olyan várakozások is a Cityben, hogy bizonyos kondíciók teljesülése esetén jövőre újraindulhat az MNB kamatcsökkentési ciklusa.

Bank of America-Merrill LynchA bankcsoport londoni elemzőrészlegének hétfői prognózisukban közölték: számításaik szerint az MNB a jövő évi átlagos inflációra szóló előrejelzését 0,3 százalékpont körüli mértékben csökkentheti az előző, szeptemberi inflációs jelentésben foglalt 1,9 százalékról, annak alapján, hogy a globális alaptípusnak tekintett Brent olajfajta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés