Előfizetői tartalom

Eximbank: nem állami támogatású hitelt adtunk Vajnának

Portfolio
Az Eximbank nem adott állami támogatású hitelt a TV2-csoport megvásárlásához. Az állami tulajdonban álló, a Külgazdasági és Külügyminisztérium felügyelete alá tartozó pénzintézet szerdai, az MTI-nek küldött közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy szigorú működési és döntéshozatali szabályok vonatkoznak rájuk. Ebből az is kiderül, hogy az viszont igaz, hogy adtak hitelt, de az piaci feltételek mellett biztosították.

Korábban több ellenzéki párt is tiltakozott amiatt, hogy az Eximbank szerintük jogosulatlanul adott 6,72 milliárd forint hitelt Andrew G. Vajna kormánybiztos cégének a TV2-csoport felvásárlásához. Az LMP és az Együtt feljelentést is tett az ügyben. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt közölte, hogy az Eximbank - miután az Országgyűlés kiterjesztette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés