Bank

Felfüggesztették az FHB részvényeinek a kereskedését

Portfolio
A Budapesti Értéktőzsde az FHB Jelzálogbank törzsrészvényeinek tőzsdei kereskedését ma 8 óra 43 perctől a szerdai tőzsdenap végéig (a "Lezárás szakasz" kezdetéig) felfüggesztette. A felfüggesztést az FHB kérte, hiszen ma zajlik a bank rendkívüli közgyűlése, amely felhatalmazhatja a menedzsmentet, hogy a korábban lehetővé tett 25% helyett 67,5%-kal, de - névértéken - legfeljebb 4,45 milliárd forinttal megemelhesse a társaság alaptőkéjét a következő két évben.
A vezérigazgató kötelezte az FHB-t, hogy a felfüggesztést kiváltó okkal kapcsolatos rendkívüli tájékoztatását a tőzsdei szabályoknak megfelelően tegye közzé. A közlemény szerint amennyiben a jelzálogbank értékpapírjainak kereskedését befolyásoló információ a felfüggesztés fenti időtartamának vége előtt a tőzsdei szabályoknak megfelelően nyilvánosságra kerül, a tőzsde vezérigazgatója az FHB törzsrészvényeinek kereskedését határozattal visszaállíthatja.

Így indokolt a BÉT

A Kibocsátó 2015. december 28-án arról tájékoztatta a Tőzsdét, hogy jelenlegi információi szerint a következő napok során olyan döntésekről kíván tájékoztatást közzétenni, amelyek az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatják, erre tekintettel kérelmezte részvényei kereskedésének fentiek szerinti felfüggesztését. "A Budapesti Értéktőzsde Zártkörűen Működő Részvénytársaság Általános Üzletszabályzata" c. szabályzat Második, Bevezetési és Forgalomban Tartási Szabályok Könyvének 23.1 d) pontja szerint a Tőzsde az adott értékpapír kereskedését felfüggesztheti, amennyiben a Kibocsátó az indok(ok) megjelölésével kéri értékpapírjainak legfeljebb 10 (Tíz) napig terjedő felfüggesztését a rendkívüli tájékoztatásának nyilvánosságra hozatalát megelőzően nyilvánosságra kerülő információk felhasználásának megakadályozása érdekében. A befektetők érdekeinek védelme, illetve a piac információkkal történő ellátása a részvények kereskedésének felfüggesztését indokolja. A fentiekre tekintettel a Tőzsde vezérigazgatója a rendelkező részben foglaltak szerint határozott.Felfüggesztették az FHB részvényeinek a kereskedését
1,5 év tanulás után már 500 ezres álomfizetés jár az informatikusoknak
nyse tőzsde usa részvény
fehér ház getty stock
rossmann_getty_editorial
corvinus_getty_editorial
honcsaruk ukrajna_getty_editorial
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
mogo_sajat