Előfizetői tartalom

Beszállnak a takarékok az FHB-ba

Portfolio
Ahogy az elmúlt hetekben kiderült, a szigorodó tőkekövetelmények és a bank növekedési tervei miatt tőkeemelést hajt végre az FHB. A lépésre a jelzálogbank hétfői közgyűlésén hatalmazták fel a részvényesek az igazgatóságot, mára pedig az is kiderült, kik az új tulajdonosok. A Takarékbank és 30 takarékszövetkezet 30,5 milliárd forintnyi befektetéssel száll be az FHB Jelzálogbankba, ami az elmúlt években kialakított FHB-takarékszövetkezeti üzleti kapcsolatok erősödését és a növekedési lehetőségek minden eddiginél eredményesebb kihasználását ígéri - a meglévő részvényeseket érintő hígítási hatásokat valószínűleg bőven kompenzálva. Első blikkre úgy tűnik számunkra, hogy most ért véget az a nyilvános, de az átlagszemlélő számára közepesen átlátható intézményi átalakulás, amely bázisán felépülhet az integráció és az FHB üzleti modellje, illetve kialakul a szektor tagjainak egymáshoz viszonyított kapcsolatrendszere. Most zárul le az a folyamat, amelyet az FHB - nem kis támadási felületet hagyva - az elejétől kívülről motorizált. Most az FHB nem csak az integráció tagja, hanem a tőkeemeléssel a takarékszövetkezetek is beléptek a tulajdonosai közé, mégpedig számottevő tulajdoni hányaddal. Összefoglaljuk, hogyan jutottunk el idáig.

Disclaimer: Spéder Zoltán, az FHB elnöke a Portfolio-t kiadó Net Média Zrt.-nek és egyúttal tulajdonosának, a CEMP-nek is elnöke.Ismerős tulajdonosok az FHB-banSajtótalálgatásokkal ellentétben nem az állam vagy egy titokban tartott befektető, hanem az FHB 2013 óta természetes szövetségeseinek számító takarékszövetkezetek szállnak be új tulajdonosként központi bankjukkal...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái