Előfizetői tartalom

Itt az új CSOK - Robbanás előtt a magyar lakáshitelek

Portfolio
Másfélszer annyi (34 milliárd forintnyi) lakáshitelt vett fel a magyar lakosság novemberben, mint egy évvel korábban, és ebben az éppen ma induló új CSOK hatása természetesen még nem érződik. Az MNB friss adatai szerint így is egyre kevesebbel tartozunk a bankoknak, és most nagyjából akkora a lakosság banki hiteltartozása, mint 2007 végén. A vállalatok sem vesznek még fel elég hitelt, így folyamatosan növekvő betétállományuk kezdi beérni hiteltartozásuk összegét. Ami az autóhitelek forintosítását illeti, ez november végére jórészt lezajlott, így a lakossági devizahitelek aránya 1%-ra csökkent Magyarországon. Az MNB csütörtökön közzétett banki statisztikáiból szemezgetünk.

Az új CSOK (családok otthonteremtési kedvezménye) lényegét alábbi cikkünkben foglaltuk össze:Kapcsolódó cikkünk2015.12.29Nagyot szól a CSOK: 13+1 kérdés és válasz az ingyenmilliókrólNagyot robbanthat még az új CSOKA lakáshitelezés volt novemberben is a magyar hitelpiac legdinamikusabb szegmense, hiszen a 33,6 milliárd forintnyi új kihelyezés az egy évvel korábbihoz képest...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái