Előfizetői tartalom

MNV kontra Orbán Viktor?

Portfolio
Miközben az ország többsége a karácsonyi bejglit próbálta kiheverni, az elmúlt hét erősre sikerült a gazdaságban. Az egyik legnagyobb esemény az FHB közgyűlése volt, amelynek következtében 30 takarékszövetkezet emelt tőkét a jelzálogbankbankban. Fontos intermezzo volt, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) - jegyzési elsőbbségre hivatkozva - jogi támadást indított az FHB Jelzálogbank Nyrt. tőkeemelése, közvetve az azt megvalósító takarékszövetkezeti szektor ellen. Az ügy érdekessége abban áll, hogy Orbán Viktor és a kormány 2014 óta stratégiai szövetségesként tekint az új takarékszövetkezeti integrációra, hiszen "a kormány érdekelt a takarékszövetkezetek sikerében, szerinte azok stabilitást és nyugalmat hozhatnak a gazdaságba." Függetlenül attól, mennyire értünk vagy nem értünk ezzel egyet, feltűnő az ellentmondás a miniszterelnök szavai és az MNV akciója között, amire érdemes ráirányítanunk a figyelmet.

Miközben információink szerint a miniszterelnök karácsonyi szabadságát töltötte, az MNV meg sem várva, hogy kiderüljön, a közgyűlés felhatalmazása alapján kik jegyezték le az FHB új részvényeit, két nap múltán bírósághoz fordult, azt kérve, hogy a társasági határozatokat helyezze hatályon kívül, és végrehajtásukat már most függessze fel. Mint ismeretes, részvényesként...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái