Előfizetői tartalom

Kiszáll Demján, újabb állami pénzek kerülnek a Gránit Bankba

Portfolio
Összesen mintegy 3,1 milliárdos, vagyis 60%-os tőkeemelést hajtott végre 2015 végén az állam és a Pannónia Nyugdíjpénztár a Gránit Bankban. Előbbi újabb költségvetési pénzek juttatását jelenti a bank számára, utóbbi érdekében pedig még, úgy tűnik, külön jogszabály-módosításra is képes volt decemberben a kormány. Eközben Demján Sándort Hegedüs Éva vezérigazgató váltja a tulajdonosi körben.

Hegedüs Évával készült friss interjúnk itt olvasható:Kapcsolódó cikkünk2016.01.05Mi ez a nagy jövés-menés a Gránit Banknál?Az NGM közleménye így fogalmaz (kiemelés tőlünk): "Az állam kisebbségi részvényesi jogait gyakorló NGM stabil és megbízható partnerként tekint a Gránit Bankra, ezért szerepet vállalt a pénzintézet tőkeemelésében. A Magyar Állam 2013...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés