Előfizetői tartalom

Parádés hajrát produkált az MNB hitelprogramja

Portfolio
A Növekedési Hitelprogram (NHP) most lezárult második szakaszában havonta átlagosan 53 milliárd forintnyi hitelszerződést kötöttek a vállalkozások, ehhez képest a decemberi 242 milliárd forintos hajrá igazán kiemelkedőnek számít. 2013. október 1-je óta 1425 milliárd, a program indulása óta 2126 milliárd forintnyi forrás áramlott ki így a vállalkozásokhoz, összesen 31 ezerhez. Január 1-jével új szakaszába ért az NHP, néhány új szabállyal.

Az alábbi adatokat közölte a jegybank az NHP-ról: A program második szakaszában részt vevő hitelintézetek összesen 1425 milliárd forint összegben kötöttek szerződést mikro-, kis- és középvállalkozásokkal 2013 októbere óta. A még le nem járt ügyletek volumene 1281,7 milliárd forintot tesz ki, míg a jelenleg ténylegesen kinn lévő - azaz a múltbeli törlesztéseket, valamint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés