Előfizetői tartalom

Felajánlotta az FHB és a Takarékbank: az MNV is vásárolhat új részvényt

Portfolio
Az FHB Jelzálogbank közölte, hogy a bank igazgatósága mai ülésén újabb tőkeemelésről döntött, teljesen kihasználva ezzel a december 28-ai közgyűléstől kapott keretet. A döntésnek köszönhetően az MNV is jegyezhet az új részvényekből, amely eddig azt fájlalta, hogy a 2015 végi közgyűlés (valójában már egy 2014-es) nem biztosított számára jegyzési elsőbbséget. A felajánláshoz a Takarékbank is csatlakozott - amely 4,50%-os tulajdoni hányadot szerzett az FHB-ban 2015 végén -, így az MNV tulajdoni hányada az FHB Jelzálogbankban elérheti a decemberi tőkeemelést megelőző 7,32%-os szintet.

Az FHB igazgatósága úgy döntött, hogy a közgyűléstől kapott felhatalmazás alapján az új részvények átvételére zárt körben kerülhet sor. Mivel - közgyűlési hozzászólásában, illetve közleményében - a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. jelezte tőkeemelésben való részvételi szándékát, illetve azt, hogy szándékában áll a korábban meglevő tulajdoni hányadának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés