Bank

Megvan, mikor száll be az Erstébe az állam

Portfolio
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Bloombergnek nyilatkozva elmondta: júniusra lezárulhat az Erste Bank Hungary 15%-ának állami megvásárlása, emellett pedig várhatóan az MKB Bank és Budapest Bank eladását is együttes tranzakcióként kezelnék.
Az EBRD-vel kötött megállapodás értelmében az állam 2016-ban megválna az MKB-ban és a Budapest bankban szerzett részesedésétől, emellett júniusra tető alá is hozhatják az Erste 15%-ának megvásárlását - mondta el Varga Mihály a hírügynökségnek.

Az MKB Bank privatizációjának egyik lehetséges forgatókönyve a tőzsdei bevezetés lenne. Nem zárhatjuk ki annak lehetőségét sem, hogy a Budapest Bankban lévő részesdéstől való megválást összekötjük majd az MKB Bank eladásával

- hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter, de arra már nem tért ki, milyen formában kiviteleznék a két bank együttes eladását.

Varga az Erste-részesedés megvásárlásával kapcsolatban elmondta: a kormány biztosítani szeretné, hogy az EBRD a maga 15%-os részesdését ne vehesse meg a magyar államnál kedvezőbb feltételek és árazás mellett. Elmondása szerint a banki portfólió kiértékelése már megtörtént, jelenleg pedig a tranzakció vételára kapcsán folynak az egyeztetések.

A Varga által belengetett júniusi dátum messzebb van, mint ahogyan arra Andreas Treichl Erste-vezér számított még egy november végi interjújában. Treichl akkor úgy nyilatkozott, hogy az Erste Bank Hungary 15-15 százalékának eladása a magyar állam és az EBRD részére 2-3 hónapon belül tető alá kerülhet.
penzvaltas forint dollar brexit
Alteo klub
OrbanViktor
Frankfurti tőzsde
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
A Credit Suisse svájci bankóriás homlokzata. Fotó: Shutterstock