Bank

A bankvezérek fejét követelhetik a részvényesek

Portfolio
Durva eséssel indították az évet az amerikai banki részvények, az elégedetlen aktivista befektetők ezért a pénzintézetek menedzsmentjének és stratégiájának változtatásáért lobbizhatnak, ha a helyzet nem változik - írja a CNBC.
Az immateriális javaktól tisztított könyv szerinti érték alatt való kereskedés jellemzően a végzet előfutárának számított a bankok esetében. most a bankvezéreknek jelenthet gondot.

Az amerikai nagybankok egy része, többek közt a Goldman Sachs, a Morgan Stanley és a Bank of America részvényei legalább nyolc százalékot estek idén. Mindegyik bank az immateriális tételektől tisztított könyv szerinti értéke alatt kereskedik jelenleg (amely a cég értékét jelenti, levonva belőle az immateriális javakat és a goodwillt).

Miközben a bankok részvényeinek értéke a könyv szerinti értékük alá esik és a héten és jövőhéten érkeznek meg a gyorsjelentések, az alulteljesítő bankokat az aktivista befektetők (akik annyi részvénnyel rendelkeznek egy cégben, hogy döntéshozatali joguk lesz benne, gyakran befektetési alapkezelők) a menedzserek leváltását követelhetik, vagy kiszállhatnak az alulteljesítő cégek mögül, ha a részvények hozama nem emelkedik, amire jelenleg nem sok esélyt látnak az elemzők.

A rossz részvényhozamok beavatkozásra késztettek már aktivista befektetőket más pénzügyi cégeknél. Többek közt ilyen volt az Ally Financial esete is, amely a Lion Point Capital aktivista befektetési cég által került nyomás alá, amely eladásra kényszeríti a céget. Az Ally részvényei több mint 20 százalékot estek az elmúlt 12 hónapban.
Tobias Adrian - IMF
GettyImages-502905714
Pillar_irodaház
GettyImages-500406320
GettyImages-1181803301
D_MTZ20191209005
NYSE, trader, broker, válság
Frankfurti Tőzsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
hajléktalanbuda