Előfizetői tartalom

Megvan, mekkorát lökött a gazdaságon Matolcsyék hitelprogramja

Portfolio
1-1,5 százalékponttal emelte a GDP-t a Növekedési Hitelprogram a jegybank számításai szerint 2013-2014-ben, illetve 2014-2015-ben is. A program keretében 31 ezer vállalkozás jutott hitelhez, a második szakaszban már minden második hitel 10 millió forint alatti volt. Az MNB fokozatosan ki szeretné vezetni a programot idén, hogy a bankok piaci alapon hitelezzenek. A január 1-jén elindult harmadik, kivezető szakasz három fontos tulajdonságában tér el az eddigitől.

A sajtótájékoztatón először is összefoglalták a többnyire már ismertetett eredményeket: A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2013 júniusában indította el Növekedési Hitelprogramját (NHP), amelynek második szakasza 2015 végével lezárult, 2016. január 1-jével pedig elindult a harmadik, kivezető szakasz. 31 ezer kis- és középvállalkozás jutott forráshoz a programban, amelyek a keretösszeg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés